Interim diensten

1 DUURZAAM interim management kinderopvang

Soms ontkom je er niet aan om een interim manager in te huren. Ongeacht de redenen wil je natuurlijk vooral zo snel mogelijk ontzorgd worden. Ontzorgen is wat ik per direct voor jou kan betekenen. 

 

Echter wil ik zelf, naast het ontzorgen, meer betekenen voor jouw organisatie. De periode dat ik bij jouw organisatie werkzaam ben;

  • Borg ik simpelweg alles wat ik doe. 
  • Geef ik advies ( soms ook ongevraagd ). 
  • Denk ik op verzoek ook mee met zaken die buiten mijn opdracht liggen.
  • Tracht ik zoveel mogelijk van mijn kennis over te brengen naar jouw organisatie ( én kom ik natuurlijk ook kennis halen ).

2 Coaching managers

Iedereen heeft zo zijn / haar kwaliteiten, maar zeker ook punten die nog verder ontwikkeld mogen worden. Jij dus ook! Met wat coaching versnel je jouw ontwikkelproces en kom je dus sneller bij jouw volledige potentieel. Het kost natuurlijk wat moeite en tijd, en daarmee ook wat geld, maar het is onder aan de streep altijd de investering waard!

 

Elk coachtraject wordt natuurlijk geheel op maat gemaakt. Afhankelijk van jouw vraagstuk kan ik de coaching zelf oppakken of deze, in overleg met jou, toch delegeren naar een coach binnen mijn netwerk die nog beter bij jouw vraagstuk past.

Trainingen

1 Training authentiek leiderschap en meer!

Deze tweedaagse training is voor ( aankomend ) managers kinderopvang die een verdiepingsslag wil maken in hun functie.

 

Krijg onder andere antwoorden op de vragen;

  • Wat is mijn missie in de meest complete vorm?
  • Wat is mijn visie in de meest zuivere vorm?
  • Wat zijn mijn kernwaarden?
  • Wat blokkeert mij momenteel allemaal in mijn verdere professionele groei en hoe hef ik deze blokkades op?

 

Authentiek leiderschap, diverse communicatiestijlen én nog veel meer facetten komen op een ludieke wijze aan bod!

Als leidraad voor deze training gebruiken we trouwens het 7-schillenmodel van Bas Blekkingh. Dit is een concreet en uniek werkmodel die jou gaat ondersteunen in de ontwikkeling tot een authentieke leider.

2 Training succesvol veranderen doe je zo.

Een bijzondere training! Zo durf ik het wel te noemen. Gedurende deze training, die een hele dag in beslag neemt, leer je anders-dan-anders hoe je een project neerzet of een verandering te weeg brengt binnen jouw organisatie. 

 

Het werkmodel 'Cirkel van Slagen' ligt aan de basis van deze training. Met gerichte opdrachten doorloop je de 5 stappen waaruit dit werkmodel bestaat. Daarnaast leer je de positieve oplossingsgerichte psychologie toe te passen op jezelf en anderen waardoor elk project en elke verandering een grotere kans krijgt om gerealiseerd te worden.

3 Training missie en visievorming.

Een missie en visie opstellen is geen hogere wiskunde. Je pakt pen en papier, stelt het op, neemt het door met je MT en zet het op de website. Ja toch?! Maar is de missie en visie dan wel doorleefd? Heeft iedereen hetzelfde beeld ervan in de praktijk? Is het allemaal écht geborgd binnen jouw organisatie?

 

Nee, natuurlijk niet!!! Deze werkwijze, die helaas nog vaak wordt toegepast, levert geen goed resultaat. Wat wel werkt? Nou, daar neem ik je graag in mee gedurende deze training. Afhankelijk van de beginsituatie bij jouw organisatie zal deze training één of twee dagdelen in beslag nemen.

interim manager kinderopvang, interim directeur kinderopvang